Forestil dig dette scenarie: Du har netop fået øjnene op for friluftslivet, men synes det virker svært at gennemskue hvilket grej du bare skal eje og hvilket grej der er mere blær end det er nødvendigt.

Hvis du kan genkende dig selv i scenariet ovenover, er du kommet til det rette sted. I KlubUd har vi en pokkers masse erfaring med at opholde sig ude i naturen, så vi ved hvilke ting man simpelthen ikke kan undvære og hvilke ting, der ikke er så vigtige. Men først og fremmest er det relevant at nævne at dette tager udgangspunkt i vores personlige erfaringer og holdninger.

Vores allerbedste råd kan du få med det samme: Brug det du har, til at starte med.

Når du er på tur med KlubUd sørger vi altid for langt det meste. Det er oplevelserne der er i fokus for os. Det skal være muligt for alle der har lyst, at komme med på vores ture. Vi synes ikke du skal gå ud og købe en helt nye garderobe, bare fordi du skal afsted med os. Det vigtigste er at du har behageligt tøj og praktiske sko.

Du behøver ikke investere i dyre outdoorbukser og fleecetrøjer, hvis du har helt velfungerende tøj hjemme i skabet. Du skal bare have noget tøj du har det rart i og kan holde vejret ud i. Om det så er cowboybukser, strømpebukser, løbetights eller noget fjerde, er det helt underordnet. Den bedste til at vurdere hvad du mangler og har brug for er dig selv. Men vi synes at du skal ud og mærke efter på egen krop hvad der er et musthave for at du kan komme afsted på ture.

Til alle vores ture er der skrevet en liste med de ting vi forventer du selv medbringer. Det kan eksempelvis være sovepose til overnatningen eller en pandelampe til mørkevandring. Dog vil vi minde om at der ikke er nogen grund til at gå ud og købe den allerbedste sovepose, som kan holde dig varm i en arktisk vinter. Så hellere starte med en lidt billigere, men helt udmærket sovepose. Det kommer også an på hvad du vil. Hvis du gerne vil overnatte i -30 grader, kræver det selvfølgelig en sovepose der kan holde til det. Men som sagt er vores råd, at du skal kun købe det mest nødvendige. Derudover kan det være værd at investere i nogle praktiske sko, hvis du ikke allerede har nogle. Der er ikke noget værre end at bruge en hel dag i nogle sko der skaver.

Finder du ud at at friluftslivet lige er dig og noget du vil dyrke hele livet. Så kan det godt betale sig at begynde at investere i godt udstyr.

Udstyr du aldrig bliver træt af at have i en god kvalitet:

  • Sovepose
  • Liggeunderlag
  • Vandresko/støvler
  • Rygsæk
  • Telt

Med det sagt, håber vi at det er gjort tydeligt at udstyret ikke er det vigtigste. Man kan sagtens tage med os på tur uden at have det nyeste inden for friluftslivs-grej. Så længe du har lyst til at komme med, kan du klare det meste.

Skriv et svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *